loader image

Πουγκάκια με σολομό καπνιστό

Υλικά
 1 συσκευασία Χωριάτικο φύλλο (Bio Smart)
 1 συσκευασία καπνιστό σολομό (Biosmart)
 1/2 συσκευασία φρέσκο κρεμμυδάκι (Biosmart)
 250γρ. τυρί κρέμα
 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο (για τα φύλλα)
 Αλάτι
 Πιπέρι
Εκτέλεση
1

Σε αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε τα κρεμυδάκια με το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τον σολομό. Αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

2

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα με τον άνηθο μέχρι να λιώσουν.

3

Προσθέτουμε το μείγμα από το τηγάνι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια βελούδινη υφή.

4

Στον πάγκο εργασίας μας, ανοίγουμε τα φύλλα και τα κόβουμε στα τέσσερα σταυρωτά, αλείφοντας τα με λίγο βούτυρο.

5

Μοιράζουμε την γέμισή μας και κλείνουμε τα πουγκάκια πιέζοντας τα με τα δάχτυλα μας. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και για τα επόμενα.

6

Τα λαδώνουμε καλά με ένα πινέλο και ψήνουμε στους 180οC για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Ingredients

Υλικά
 1 συσκευασία Χωριάτικο φύλλο (Bio Smart)
 1 συσκευασία καπνιστό σολομό (Biosmart)
 1/2 συσκευασία φρέσκο κρεμμυδάκι (Biosmart)
 250γρ. τυρί κρέμα
 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο (για τα φύλλα)
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

Εκτέλεση
1

Σε αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε τα κρεμυδάκια με το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τον σολομό. Αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

2

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα με τον άνηθο μέχρι να λιώσουν.

3

Προσθέτουμε το μείγμα από το τηγάνι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια βελούδινη υφή.

4

Στον πάγκο εργασίας μας, ανοίγουμε τα φύλλα και τα κόβουμε στα τέσσερα σταυρωτά, αλείφοντας τα με λίγο βούτυρο.

5

Μοιράζουμε την γέμισή μας και κλείνουμε τα πουγκάκια πιέζοντας τα με τα δάχτυλα μας. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και για τα επόμενα.

6

Τα λαδώνουμε καλά με ένα πινέλο και ψήνουμε στους 180οC για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Πουγκάκια με σολομό καπνιστό