loader image

Κέικ με κεφίρ και σως φράουλας

Category
Υλικά
Για το κέικ
 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 400 γρ. ζάχαρη
 4 αυγά (Κτήμα Κοκολάκη)
 260ml κεφίρ (Biosmart)
 1 φακελάκι baking powder
 1/4κ.γ. αλάτι
 βανίλια
Για την σως φράουλας
 300γρ. φράουλα (Bio Berry)
 5κ.σ. ζάχαρη
 χυμό από μισό λεμόνι
 1,5κ.γ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Για το κέικ
1

Kοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά μαζί με το αλάτι και το baking powder. Αφήνουμε στην άκρη.

2

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη μαζί με την ζάχαρη με μίξερ ή με σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψουν.

3

Ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά και ττην βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά.

4

Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι με το κεφίρ και ανακατεύουμε ελαφρά.

5

Μεταφέρουμε το μίγμα του κέικ σε ταψί ή σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη.

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50-55 λεπτά.

7

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Για την σως φράουλας
8

Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε όλα μας τα υλικά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσουν να βράζουν σε μέτρια φωτιά.

9

Χαμηλώνουμε κι άλλο την φωτιά και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να δέσει η σως.

10

Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά, προτού την γαρνίρουμε στο κέικ μας.

TIPS
11

Η σως φράουλας μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.

12

Είναι ιδανική για cheesecake και παγωτό.

13

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την φράουλα με σμέουρο, ανάμεικτα φρούτα δάσους ή μύρτιλο της εταιρίας Bio Berry.

Ingredients

Υλικά
Για το κέικ
 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 400 γρ. ζάχαρη
 4 αυγά (Κτήμα Κοκολάκη)
 260ml κεφίρ (Biosmart)
 1 φακελάκι baking powder
 1/4κ.γ. αλάτι
 βανίλια
Για την σως φράουλας
 300γρ. φράουλα (Bio Berry)
 5κ.σ. ζάχαρη
 χυμό από μισό λεμόνι
 1,5κ.γ. κορν φλάουρ

Directions

Εκτέλεση
Για το κέικ
1

Kοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά μαζί με το αλάτι και το baking powder. Αφήνουμε στην άκρη.

2

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη μαζί με την ζάχαρη με μίξερ ή με σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψουν.

3

Ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά και ττην βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά.

4

Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι με το κεφίρ και ανακατεύουμε ελαφρά.

5

Μεταφέρουμε το μίγμα του κέικ σε ταψί ή σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη.

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50-55 λεπτά.

7

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Για την σως φράουλας
8

Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε όλα μας τα υλικά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσουν να βράζουν σε μέτρια φωτιά.

9

Χαμηλώνουμε κι άλλο την φωτιά και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να δέσει η σως.

10

Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά, προτού την γαρνίρουμε στο κέικ μας.

TIPS
11

Η σως φράουλας μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.

12

Είναι ιδανική για cheesecake και παγωτό.

13

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την φράουλα με σμέουρο, ανάμεικτα φρούτα δάσους ή μύρτιλο της εταιρίας Bio Berry.

Κέικ με κεφίρ και σως φράουλας