Kοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά μαζί με το αλάτι και το baking powder. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη μαζί με την ζάχαρη με μίξερ ή με σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά και ττην βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι με το κεφίρ και ανακατεύουμε ελαφρά.
Μεταφέρουμε το μίγμα του κέικ σε ταψί ή σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50-55 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε όλα μας τα υλικά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσουν να βράζουν σε μέτρια φωτιά.
Χαμηλώνουμε κι άλλο την φωτιά και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να δέσει η σως.
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά, προτού την γαρνίρουμε στο κέικ μας.
Η σως φράουλας μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.
Είναι ιδανική για cheesecake και παγωτό.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την φράουλα με σμέουρο, ανάμεικτα φρούτα δάσους ή μύρτιλο της εταιρίας Bio Berry.
Ingredients
Directions
Kοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά μαζί με το αλάτι και το baking powder. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη μαζί με την ζάχαρη με μίξερ ή με σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά και ττην βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι με το κεφίρ και ανακατεύουμε ελαφρά.
Μεταφέρουμε το μίγμα του κέικ σε ταψί ή σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50-55 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε όλα μας τα υλικά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσουν να βράζουν σε μέτρια φωτιά.
Χαμηλώνουμε κι άλλο την φωτιά και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να δέσει η σως.
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά, προτού την γαρνίρουμε στο κέικ μας.
Η σως φράουλας μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.
Είναι ιδανική για cheesecake και παγωτό.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την φράουλα με σμέουρο, ανάμεικτα φρούτα δάσους ή μύρτιλο της εταιρίας Bio Berry.