loader image

Πένες με Καπνιστή Πέστροφα

Πένες με Καπνιστή Πέστροφα
Υλικά
 500γρ Πένες
 200 γρ. Πέστροφα ή Σολομό καπνιστό (G-Fish Γεροντίδης)
 Μισό ποτηράκι βότκα
 2 σκελίδες σκόρδο
 150 γρ. Κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
 λίγο ελαιόλαδο
 αλάτι, πιπέρι
 λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1

Βράζουμε σε αρκετό νερό (αλατισμένο) τις πένες.

2

Ταυτόχρονα τσιγαρίζουμε το σκόρδο και για 2 λεπτά το σολομό ή την πέστροφα, σβήνουμε με την βότκα, ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.

3

Όταν οι πένες είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε στο τηγάνι που έχουμε την πέστροφα ή τον σολομό και ανακατεύουμε για λίγο, σε χαμηλή φωτιά.

4

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος αν θέλουμε.

5

5Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.

Ingredients

Υλικά
 500γρ Πένες
 200 γρ. Πέστροφα ή Σολομό καπνιστό (G-Fish Γεροντίδης)
 Μισό ποτηράκι βότκα
 2 σκελίδες σκόρδο
 150 γρ. Κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
 λίγο ελαιόλαδο
 αλάτι, πιπέρι
 λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Directions

Εκτέλεση
1

Βράζουμε σε αρκετό νερό (αλατισμένο) τις πένες.

2

Ταυτόχρονα τσιγαρίζουμε το σκόρδο και για 2 λεπτά το σολομό ή την πέστροφα, σβήνουμε με την βότκα, ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.

3

Όταν οι πένες είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε στο τηγάνι που έχουμε την πέστροφα ή τον σολομό και ανακατεύουμε για λίγο, σε χαμηλή φωτιά.

4

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος αν θέλουμε.

5

5Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.

Πένες με Καπνιστή Πέστροφα