Ετοιμάζουμε τα λιγκουίνια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού της συσκευασίας μέχρι να είναι al dente. Κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό του βρασμού και στραγγίζουμε τα λιγκουίνια.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ένα λεπτό.
Προσθέτουμε τα κομμάτια σολομού στην κατσαρόλα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το νερό που κρατήσαμε από τα λιγκουίνια. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον χυμό λεμονιού και τα λιγκουίνια στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε τα λιγκουίνια σε βαθύ πιάτο, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και διακοσμούμε με φρέσκο βασιλικό αν το επιθυμούμε.
Ingredients
Directions
Ετοιμάζουμε τα λιγκουίνια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού της συσκευασίας μέχρι να είναι al dente. Κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό του βρασμού και στραγγίζουμε τα λιγκουίνια.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ένα λεπτό.
Προσθέτουμε τα κομμάτια σολομού στην κατσαρόλα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το νερό που κρατήσαμε από τα λιγκουίνια. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον χυμό λεμονιού και τα λιγκουίνια στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε τα λιγκουίνια σε βαθύ πιάτο, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και διακοσμούμε με φρέσκο βασιλικό αν το επιθυμούμε.