loader image

Λιγκουίνια με Σολομό και Κρέμα Γάλακτος

Υλικά για το Smoothie
 1 συσκευασία λιγκουίνια (500γρ.)
 2 συσκευασίες φιλέτο σολομού (Biosmart), κομμένο σε μικρά κομμάτια
 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
 1/2 φλ. λευκό κρασί
 1 φλ. κρέμα γάλακτος
 Χυμός από 1/2 λεμόνι
 Αλάτι και πιπέρι
 Τυρί παρμεζάνα τριμμένη (Zanetti) για σερβίρισμα
 Φρέσκος βασιλικός (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1

Ετοιμάζουμε τα λιγκουίνια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού της συσκευασίας μέχρι να είναι al dente. Κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό του βρασμού και στραγγίζουμε τα λιγκουίνια.

2

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ένα λεπτό.

3

Προσθέτουμε τα κομμάτια σολομού στην κατσαρόλα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 3-4 λεπτά.

4

Προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

5

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το νερό που κρατήσαμε από τα λιγκουίνια. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.

6

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον χυμό λεμονιού και τα λιγκουίνια στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.

7

Σερβίρουμε τα λιγκουίνια σε βαθύ πιάτο, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και διακοσμούμε με φρέσκο βασιλικό αν το επιθυμούμε.

Αυτή η συνταγή προσφέρει ένα πλούσιο, κρεμώδες πιάτο με την εξαιρετική γεύση του σολομού.

Ingredients

Υλικά για το Smoothie
 1 συσκευασία λιγκουίνια (500γρ.)
 2 συσκευασίες φιλέτο σολομού (Biosmart), κομμένο σε μικρά κομμάτια
 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
 1/2 φλ. λευκό κρασί
 1 φλ. κρέμα γάλακτος
 Χυμός από 1/2 λεμόνι
 Αλάτι και πιπέρι
 Τυρί παρμεζάνα τριμμένη (Zanetti) για σερβίρισμα
 Φρέσκος βασιλικός (προαιρετικά)

Directions

Εκτέλεση
1

Ετοιμάζουμε τα λιγκουίνια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού της συσκευασίας μέχρι να είναι al dente. Κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό του βρασμού και στραγγίζουμε τα λιγκουίνια.

2

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ένα λεπτό.

3

Προσθέτουμε τα κομμάτια σολομού στην κατσαρόλα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 3-4 λεπτά.

4

Προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

5

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το νερό που κρατήσαμε από τα λιγκουίνια. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.

6

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον χυμό λεμονιού και τα λιγκουίνια στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.

7

Σερβίρουμε τα λιγκουίνια σε βαθύ πιάτο, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και διακοσμούμε με φρέσκο βασιλικό αν το επιθυμούμε.

Αυτή η συνταγή προσφέρει ένα πλούσιο, κρεμώδες πιάτο με την εξαιρετική γεύση του σολομού.
Λιγκουίνια με Σολομό και Κρέμα Γάλακτος