Τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το λάδι μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το ρύζι Basmati και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και χαμηλώνουμε την φωτιά.
Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το βραστό νερό και αφήνουμε το ρύζι να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν το ριζότο είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τις γαρίδες μαζί με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Ingredients
Directions
Τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το λάδι μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το ρύζι Basmati και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και χαμηλώνουμε την φωτιά.
Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το βραστό νερό και αφήνουμε το ρύζι να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν το ριζότο είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τις γαρίδες μαζί με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.