loader image

Ριζότο με Γαρίδες και Λεμόνι

Ριζότο με Γαρίδες και Λεμόνι
Υλικά για 4 άτομα
 250gr Ρύζι Basmati
 200gr Γαρίδες Βασιλικές (Bio Inside)
 Χυμό & ξύσμα από ένα λεμόνι
 50gr ψιλοκομμένο κρεμμύδι (Bio Inside)
 1 ποτήρι λευκό κρασί
 Λίγο λάδι
 1 ζωμό λαχανικών (Sarchio)
 600ml περίπου βραστό νερό
 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό (Bio Inside)
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1

Τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το λάδι μέχρι να μαλακώσει.

2

Προσθέτουμε το ρύζι Basmati και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη.

3

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και χαμηλώνουμε την φωτιά.

4

Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το βραστό νερό και αφήνουμε το ρύζι να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς.

5

Όταν το ριζότο είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τις γαρίδες μαζί με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά ακόμη.

6

Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Ingredients

Υλικά για 4 άτομα
 250gr Ρύζι Basmati
 200gr Γαρίδες Βασιλικές (Bio Inside)
 Χυμό & ξύσμα από ένα λεμόνι
 50gr ψιλοκομμένο κρεμμύδι (Bio Inside)
 1 ποτήρι λευκό κρασί
 Λίγο λάδι
 1 ζωμό λαχανικών (Sarchio)
 600ml περίπου βραστό νερό
 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό (Bio Inside)
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

Εκτέλεση
1

Τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το λάδι μέχρι να μαλακώσει.

2

Προσθέτουμε το ρύζι Basmati και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη.

3

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και χαμηλώνουμε την φωτιά.

4

Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το βραστό νερό και αφήνουμε το ρύζι να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς.

5

Όταν το ριζότο είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τις γαρίδες μαζί με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά ακόμη.

6

Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Ριζότο με Γαρίδες και Λεμόνι