loader image

Πίτα με βουβαλίσιο καβουρμά

Πίτα με βουβαλίσιο καβουρμά
Υλικά για την ζύμη
 Ένα φλυτζάνι νερό 250γρ.
 Αλεύρι (όσο πάρει) για όλες τις χρήσεις
 1 πρέζα αλάτι
 Ξηρή μαγιά ή νωπή (μια δόση)
 1 πρέζα ζάχαρη
 Ελαιόλαδο 100 γρ
 Μισό σφηνάκι ξύδι
Υλικά για την σάλτσα
 Κον κασέ ντομάτα (2oo γρ)
 Ελαιόλαδο (2 κουταλιές σούπας)
 Αλάτι – πιπέρι – ζάχαρη (από μια πρέζα)
 Ρίγανη πρέζα (λίγη στο τέλος)
 Δυόσμος μισή πρέζα (στο τέλος)
Υλικά για την πίτα
 Καβουρμάς βουβαλίσιος 400γρ (το “Χασαπάκι”)
 Ντομάτες 2 μεγάλες (φέτες)
 Πιπεριές 2 (φέτες)
 Κασέρι γκούντα τριμμένο ή μίξη με ρεγκάτο ή κάποιο άλλο σκληρό τυρί-κασέρι
 Ελάχιστη φέτα
Εκτέλεση
1

Zύμη

Σ’ ένα μπόλ ανακατεύω τη μαγιά με το νερό (χλιαρό), προσθέτω μια τζούρα ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνω το αλεύρι, ελαιόλαδο, ξύδι και μια πρέζα αλάτι, ανακατεύω να ομοιογενοποιηθεί το ζυμάρι. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη ώσπου να διπλασιαστεί.

2

Σάλτσα

Βράζω την ντομάτα (κον κασέ) ή όποια άλλη σάλτσα ντομάτας θέλουμε. Βάζουμε τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, λίγη ρίγανη στο τέλος, ελαιόλαδο και μια μικρή πρέζα δυόσμο. Σε χαμηλή φωτιά.

3

Πίτα

Απλώνω στο ταψί το μισό ζυμάρι. Βάζω τη σάλτσα, τον καβουρμά σε λεπτά κομμάτια. Τη ντομάτα στη σειρά για να μη χάσει την υγρασία του. Στη συνέχεια βάζω την πιπεριά και το κασέρι

4

Με το άλλο μισό ζυμάρι σκεπάζουμε το ταψί. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 250 C, στις αντιστάσεις και βάζουμε το ταψί στο φούρνο στη μεσαία σχάρα. Όταν πάρει χρώμα από επάνω και ξεκολλάει από το ταψί, είναι έτοιμη!

  • TIP: βουτυρώνουμε το ταψί αλλά και με βουτυρωμένα χέρια πλάθουμε και τοποθετούμε το ζυμάρι από κάτω και από πάνω με αυτόν τον τρόπο το ζυμάρι θα γίνει πιο τραγανό.
  • TIP: μη χρησιμοποιείτε παραπάνω μπαχαρικά από αυτά που αναφέρονται στη συνταγή, ο βουβαλίσιος καβουρμάς περιέχει και τα δικά του.

Ingredients

Υλικά για την ζύμη
 Ένα φλυτζάνι νερό 250γρ.
 Αλεύρι (όσο πάρει) για όλες τις χρήσεις
 1 πρέζα αλάτι
 Ξηρή μαγιά ή νωπή (μια δόση)
 1 πρέζα ζάχαρη
 Ελαιόλαδο 100 γρ
 Μισό σφηνάκι ξύδι
Υλικά για την σάλτσα
 Κον κασέ ντομάτα (2oo γρ)
 Ελαιόλαδο (2 κουταλιές σούπας)
 Αλάτι – πιπέρι – ζάχαρη (από μια πρέζα)
 Ρίγανη πρέζα (λίγη στο τέλος)
 Δυόσμος μισή πρέζα (στο τέλος)
Υλικά για την πίτα
 Καβουρμάς βουβαλίσιος 400γρ (το “Χασαπάκι”)
 Ντομάτες 2 μεγάλες (φέτες)
 Πιπεριές 2 (φέτες)
 Κασέρι γκούντα τριμμένο ή μίξη με ρεγκάτο ή κάποιο άλλο σκληρό τυρί-κασέρι
 Ελάχιστη φέτα

Directions

Εκτέλεση
1

Zύμη

Σ’ ένα μπόλ ανακατεύω τη μαγιά με το νερό (χλιαρό), προσθέτω μια τζούρα ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνω το αλεύρι, ελαιόλαδο, ξύδι και μια πρέζα αλάτι, ανακατεύω να ομοιογενοποιηθεί το ζυμάρι. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη ώσπου να διπλασιαστεί.

2

Σάλτσα

Βράζω την ντομάτα (κον κασέ) ή όποια άλλη σάλτσα ντομάτας θέλουμε. Βάζουμε τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, λίγη ρίγανη στο τέλος, ελαιόλαδο και μια μικρή πρέζα δυόσμο. Σε χαμηλή φωτιά.

3

Πίτα

Απλώνω στο ταψί το μισό ζυμάρι. Βάζω τη σάλτσα, τον καβουρμά σε λεπτά κομμάτια. Τη ντομάτα στη σειρά για να μη χάσει την υγρασία του. Στη συνέχεια βάζω την πιπεριά και το κασέρι

4

Με το άλλο μισό ζυμάρι σκεπάζουμε το ταψί. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 250 C, στις αντιστάσεις και βάζουμε το ταψί στο φούρνο στη μεσαία σχάρα. Όταν πάρει χρώμα από επάνω και ξεκολλάει από το ταψί, είναι έτοιμη!

  • TIP: βουτυρώνουμε το ταψί αλλά και με βουτυρωμένα χέρια πλάθουμε και τοποθετούμε το ζυμάρι από κάτω και από πάνω με αυτόν τον τρόπο το ζυμάρι θα γίνει πιο τραγανό.
  • TIP: μη χρησιμοποιείτε παραπάνω μπαχαρικά από αυτά που αναφέρονται στη συνταγή, ο βουβαλίσιος καβουρμάς περιέχει και τα δικά του.
Πίτα με βουβαλίσιο καβουρμά