loader image

Ομελέτα με Σύγκλινο Μονεμβασιάς

Ομελέτα με Σύγκλινο Μονεμβασιάς
Υλικά
 6 βιολογικά αυγά (Κτήμα Κοκολάκη)
 250 γρ. ψιλοκομμένο σύγκλινο Μονεμβασιάς (Ανδρομιδάς)
 4 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Εκτέλεση
1

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σύγκλινο, για 2-3 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει τραγανό.

2

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλάτι, το θυμάρι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά.

3

Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να ψηθεί η ομελέτα από τη μια πλευρά μέχρι να πήξει και να ροδίσει.

4

Την αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα και την τηγανίζουμε και από την άλλη πλευρά.

5

Τη σερβίρουμε ζεστή και την συνοδεύουμε με ζυμωτό ψωμί.

Ingredients

Υλικά
 6 βιολογικά αυγά (Κτήμα Κοκολάκη)
 250 γρ. ψιλοκομμένο σύγκλινο Μονεμβασιάς (Ανδρομιδάς)
 4 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Directions

Εκτέλεση
1

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σύγκλινο, για 2-3 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει τραγανό.

2

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλάτι, το θυμάρι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά.

3

Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να ψηθεί η ομελέτα από τη μια πλευρά μέχρι να πήξει και να ροδίσει.

4

Την αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα και την τηγανίζουμε και από την άλλη πλευρά.

5

Τη σερβίρουμε ζεστή και την συνοδεύουμε με ζυμωτό ψωμί.

Ομελέτα με Σύγκλινο Μονεμβασιάς