Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σύγκλινο, για 2-3 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει τραγανό.
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλάτι, το θυμάρι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να ψηθεί η ομελέτα από τη μια πλευρά μέχρι να πήξει και να ροδίσει.
Την αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα και την τηγανίζουμε και από την άλλη πλευρά.
Τη σερβίρουμε ζεστή και την συνοδεύουμε με ζυμωτό ψωμί.
Ingredients
Directions
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σύγκλινο, για 2-3 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει τραγανό.
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλάτι, το θυμάρι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να ψηθεί η ομελέτα από τη μια πλευρά μέχρι να πήξει και να ροδίσει.
Την αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα και την τηγανίζουμε και από την άλλη πλευρά.
Τη σερβίρουμε ζεστή και την συνοδεύουμε με ζυμωτό ψωμί.