loader image

Μπισκότα Παρμεζάνας

Category
Μπισκότα Παρμεζάνας
Υλικά
 100gr Παρμεζάνα Reggiano Τριμμένη (ZANETTI)
 80gr βούτυρο
 125gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1 αυγό
 Αλάτι και πιπέρι για γεύση
 Σαφράν σε σκόνη
Εκτέλεση
1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το σαφράν. Προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε όλα μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.

2

Ενσωματώνουμε το τριμμένο Parmigiano Reggiano DOP και ζυμώνουμε ξανά μέχρι να αναμειχθούν τελείως τα υλικά.

3

Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη και μετά με τη βοήθεια μιας φόρμας κόβουμε τα μπισκότα.

4

Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

5

Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε την επιφάνεια των μπισκότων.

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.

7

Όταν ψηθούν, αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Ingredients

Υλικά
 100gr Παρμεζάνα Reggiano Τριμμένη (ZANETTI)
 80gr βούτυρο
 125gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1 αυγό
 Αλάτι και πιπέρι για γεύση
 Σαφράν σε σκόνη

Directions

Εκτέλεση
1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το σαφράν. Προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε όλα μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.

2

Ενσωματώνουμε το τριμμένο Parmigiano Reggiano DOP και ζυμώνουμε ξανά μέχρι να αναμειχθούν τελείως τα υλικά.

3

Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη και μετά με τη βοήθεια μιας φόρμας κόβουμε τα μπισκότα.

4

Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

5

Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε την επιφάνεια των μπισκότων.

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.

7

Όταν ψηθούν, αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Μπισκότα Παρμεζάνας