loader image

Λαχανάκια Βρυξελλών σε 3 παραλλαγές

Για τα λαχανάκια Βρυξελλών θα χρειαστούμε:
 100gr μπέικον
 50gr καρύδια
 αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
 1 κ.σ. βούτυρο ή φυτικό λάδι
Παραλλαγή με μήλο:
 Για μια vegan επιλογή, προσθέστε μήλο αντί για μπέικον.
Ασιατική παραλλαγή:
 Αντί για καρύδια, προσθέστε 50 γρ. φιστίκια και 2-3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας.
Εκτέλεση:
1

1. Βράζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών (χωρίς να τα αποψύξουμε) σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό για περίπου 10-15 λεπτά.

2

2. Κόβουμε το μπέικον και τηγανίζουμε μέχρι να γίνει τραγανό.

3

3. Προσθέστε λίγο βούτυρο ή λάδι και ρίξτε μέσα τα καρύδια και τα βρασμένα λαχανάκια Βρυξελλών.

Παραλλαγή με μήλο:
4

Για την παραλλαγή μήλου, κόψτε το μήλο στα τέσσερα, αφαιρέστε τον πυρήνα και κόψτε σε μικρούς κύβους. Σοτάρουμε σε λίγο βούτυρο / λάδι για 3 - 4 λεπτά, προσθέτουμε τα καρύδια και τα λαχανάκια Βρυξελλών.

Ασιατική παραλλαγή:
5

Για την ασιατική εκδοχή, καβουρδίστε τα φιστίκια χωρίς λίπος. Τηγανίζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών σε βούτυρο ή λάδι για περίπου 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και τους ξηρούς καρπούς.

Ingredients

Για τα λαχανάκια Βρυξελλών θα χρειαστούμε:
 100gr μπέικον
 50gr καρύδια
 αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
 1 κ.σ. βούτυρο ή φυτικό λάδι
Παραλλαγή με μήλο:
 Για μια vegan επιλογή, προσθέστε μήλο αντί για μπέικον.
Ασιατική παραλλαγή:
 Αντί για καρύδια, προσθέστε 50 γρ. φιστίκια και 2-3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας.

Directions

Εκτέλεση:
1

1. Βράζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών (χωρίς να τα αποψύξουμε) σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό για περίπου 10-15 λεπτά.

2

2. Κόβουμε το μπέικον και τηγανίζουμε μέχρι να γίνει τραγανό.

3

3. Προσθέστε λίγο βούτυρο ή λάδι και ρίξτε μέσα τα καρύδια και τα βρασμένα λαχανάκια Βρυξελλών.

Παραλλαγή με μήλο:
4

Για την παραλλαγή μήλου, κόψτε το μήλο στα τέσσερα, αφαιρέστε τον πυρήνα και κόψτε σε μικρούς κύβους. Σοτάρουμε σε λίγο βούτυρο / λάδι για 3 - 4 λεπτά, προσθέτουμε τα καρύδια και τα λαχανάκια Βρυξελλών.

Ασιατική παραλλαγή:
5

Για την ασιατική εκδοχή, καβουρδίστε τα φιστίκια χωρίς λίπος. Τηγανίζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών σε βούτυρο ή λάδι για περίπου 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και τους ξηρούς καρπούς.

Λαχανάκια Βρυξελλών σε 3 παραλλαγές