loader image

Vegan Κέικ Πορτοκάλι με Παγωτό Βανίλια

Category
Υλικά
 Παγωτό Βανίλια Burbon «Μαδαγασκάρης» Σόγιας (Udea)
 110 γρ. ζάχαρη καστανή
 110 γρ. ηλιέλαιο
 1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
 ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 220 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
 1 ½ κ.γ. baking powder
 ½ κ.γ. κανέλα
 ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
 1 πρέζα αλάτι
1

Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

2

Διαλύουμε την σόδα στο χυμό και την προσθέτουμε στο μπολ.

3

Ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής με το baking powder και το ρίχνουμε στο μπολ με τα υγρά. Ανακατεύουμε με κουτάλι.

4

Μεταφέρουμε σε αντικολλητική φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 170 °C στις αντιστάσεις για 40 λεπτά.

5

Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με το παγωτό Βανίλια Burbon.

Ingredients

Υλικά
 Παγωτό Βανίλια Burbon «Μαδαγασκάρης» Σόγιας (Udea)
 110 γρ. ζάχαρη καστανή
 110 γρ. ηλιέλαιο
 1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
 ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 220 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
 1 ½ κ.γ. baking powder
 ½ κ.γ. κανέλα
 ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
 1 πρέζα αλάτι

Directions

1

Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

2

Διαλύουμε την σόδα στο χυμό και την προσθέτουμε στο μπολ.

3

Ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής με το baking powder και το ρίχνουμε στο μπολ με τα υγρά. Ανακατεύουμε με κουτάλι.

4

Μεταφέρουμε σε αντικολλητική φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 170 °C στις αντιστάσεις για 40 λεπτά.

5

Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με το παγωτό Βανίλια Burbon.

Vegan Κέικ Πορτοκάλι με Παγωτό Βανίλια