loader image

Βασιλόπιτα

Category
Υλικά
 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 400 γρ. ζάχαρη
 4 αυγά (Κτήμα Κοκολάκη)
 150 γρ. τριμμένη καρυδόψιχα
 4 κ/σ κονιάκ
 ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 άχνη ζάχαρη για την επιφάνεια
Εκτέλεση
1

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και αφήνουμε στην άκρη.

2

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τους κρόκους σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.

3

Προσθέτουμε στο μείγμα το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και την καρυδόψιχα και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.

4

Ρίχνουμε τα ασπράδια σταδιακά στο μείγμα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.

5

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50 λεπτά.

6

Βγάζουμε τη βασιλόπιτα από το φούρνο και, όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε την επιφάνειά της με ζάχαρη άχνη.

Ingredients

Υλικά
 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 400 γρ. ζάχαρη
 4 αυγά (Κτήμα Κοκολάκη)
 150 γρ. τριμμένη καρυδόψιχα
 4 κ/σ κονιάκ
 ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 άχνη ζάχαρη για την επιφάνεια

Directions

Εκτέλεση
1

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και αφήνουμε στην άκρη.

2

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τους κρόκους σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.

3

Προσθέτουμε στο μείγμα το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και την καρυδόψιχα και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.

4

Ρίχνουμε τα ασπράδια σταδιακά στο μείγμα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.

5

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50 λεπτά.

6

Βγάζουμε τη βασιλόπιτα από το φούρνο και, όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε την επιφάνειά της με ζάχαρη άχνη.

Βασιλόπιτα