loader image

Ψάρι στο φούρνο με μελιτζάνα & ινδική πικάντικη σάλτσα dhal

Υλικά:
 300 γρ σπανάκι ψιλοκομμένο
 2 μεγάλες μελιτζάνες, κάθε μια κομμένη σε 4 φέτες από πάνω μέχρι την ουρά
 2 συσκευασίες Robertson's Indian Dhal
 750 ml γάλα σόγιας
Εκτέλεση:
1

Αλείφετε τις μελιτζάνες με λάδι, αλατοπιπερώνετε και τηγανίζετε στο τηγάνι για 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

2

Στο μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180oC.

3

Χρησιμοποιώντας ένα ταψί φούρνου 20 x 30 εκ., στρώστε στη βάση το ψιλοκομμένο σπανάκι σας.

4

Πάνω από το σπανάκι βάζετε 4 κομμάτια μελιτζάνας.

5

Τοποθετήστε πάνω σε κάθε μελιτζάνα 1 φιλέτο ψαριού και, στη συνέχεια, προσθέστε ένα κομμάτι ψημένης μελιτζάνας.

6

Για να φτιάξετε τη σάλτσα, τοποθετήστε το γάλα σόγιας και το ινδικό dhal σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετε, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.

7

Περιχύνετε πάνω από την μελιτζάνα και ψήνετε για 25 - 30 λεπτά.

Ingredients

Υλικά:
 300 γρ σπανάκι ψιλοκομμένο
 2 μεγάλες μελιτζάνες, κάθε μια κομμένη σε 4 φέτες από πάνω μέχρι την ουρά
 2 συσκευασίες Robertson's Indian Dhal
 750 ml γάλα σόγιας

Directions

Εκτέλεση:
1

Αλείφετε τις μελιτζάνες με λάδι, αλατοπιπερώνετε και τηγανίζετε στο τηγάνι για 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

2

Στο μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180oC.

3

Χρησιμοποιώντας ένα ταψί φούρνου 20 x 30 εκ., στρώστε στη βάση το ψιλοκομμένο σπανάκι σας.

4

Πάνω από το σπανάκι βάζετε 4 κομμάτια μελιτζάνας.

5

Τοποθετήστε πάνω σε κάθε μελιτζάνα 1 φιλέτο ψαριού και, στη συνέχεια, προσθέστε ένα κομμάτι ψημένης μελιτζάνας.

6

Για να φτιάξετε τη σάλτσα, τοποθετήστε το γάλα σόγιας και το ινδικό dhal σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετε, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.

7

Περιχύνετε πάνω από την μελιτζάνα και ψήνετε για 25 - 30 λεπτά.

Ψάρι στο φούρνο με μελιτζάνα & ινδική πικάντικη σάλτσα dhal