Αφαιρούμε τις άκρες από το κολοκυθάκι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν αποφλοιωτή λαχανικών.
Μεταφέρουμε τα κολοκυθάκια σε ένα δοχείο, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το λάδι, τα ψιλοκομμένα αρωματικά βότανα κατά βούληση, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Φρυγανίζουμε το ψωμί σε ένα τηγάνι για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Ετοιμάζουμε τη μπρουσκέτα: μεταφέρουμε τα μαριναρισμένα κολοκυθάκια στο ψωμί, προσθέτουμε το πέστο, το κουκουνάρι και γαρνίρουμε με πιπέρι και αρωματικά μυρωδικά.
Ingredients
Directions
Αφαιρούμε τις άκρες από το κολοκυθάκι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν αποφλοιωτή λαχανικών.
Μεταφέρουμε τα κολοκυθάκια σε ένα δοχείο, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το λάδι, τα ψιλοκομμένα αρωματικά βότανα κατά βούληση, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Φρυγανίζουμε το ψωμί σε ένα τηγάνι για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Ετοιμάζουμε τη μπρουσκέτα: μεταφέρουμε τα μαριναρισμένα κολοκυθάκια στο ψωμί, προσθέτουμε το πέστο, το κουκουνάρι και γαρνίρουμε με πιπέρι και αρωματικά μυρωδικά.