loader image

Μπουκιές τύπου κοτόπουλου και βάφλες

Υλικά για τις βάφλες:
 250gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 30gr καστανή ζάχαρη
 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
 500 ml γάλα καρύδας
 60 ml νερό περίπου
 3 κ.σ. ηλιέλαιο
 ½ κ.γ. κανέλα
 ¼ κ.γ. αλάτι
 Αντικολλητικό σπρέι ψησίματος
Μπουκιές τύπου κοτόπουλο:
 1 συσκευασία Fry’s Family Chicken-style Nuggets , μαγειρεμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
Ζεστό και πικάντικο σιρόπι (προαιρετικά):
 125 ml σιρόπι χρυσού ή σφενδάμου
 1 κ.γ. την αγαπημένη σας καυτερή σάλτσα (προαιρετικά)
 1 κ.σ. λάδι καρύδας
Εκτέλεση για τις βάφλες:
1

Προσθέστε όλα τα υλικά για τις βάφλες (εκτός του αντικολλητικού σπρέι) σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτοντας νερό όσο χρειάζεται μέχρι να έχετε μια καλή σύσταση χυλού. Ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά αλλά όχι υπερβολικά. Το να έχετε μερικούς σβόλους στο κουρκούτι είναι μια χαρά.

2

Προθερμάνετε το τηγάνι για βάφλες και ψεκάστε με αντικολλητικό σπρέι. Ρίξτε περίπου ¼ φλιτζάνι ζύμη στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει η βάφλα. Προαιρετικά αλείψτε ελαφρώς κάθε βάφλα με vegan βούτυρο καθώς βγαίνουν και τοποθετήστε τις ξανά στο τηγάνι για να ζεσταθούν.

Εκτέλεση για το σιρόπι:
3

Προσθέστε το σιρόπι, την καυτερή σάλτσα και το λάδι καρύδας σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε να ενωθούν όλα τα υλικά και στη συνέχεια αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Συναρμολόγηση:
4

Τοποθετείστε πάνω από τις βάφλες τις μπουκιές τύπου κοτόπουλου και περιχύστε με ζεστή σάλτσα σιρόπι ή απλώς κανονικό σιρόπι σφενδάμου ή χρυσό και σερβίρετε.

Ingredients

Υλικά για τις βάφλες:
 250gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 30gr καστανή ζάχαρη
 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
 500 ml γάλα καρύδας
 60 ml νερό περίπου
 3 κ.σ. ηλιέλαιο
 ½ κ.γ. κανέλα
 ¼ κ.γ. αλάτι
 Αντικολλητικό σπρέι ψησίματος
Μπουκιές τύπου κοτόπουλο:
 1 συσκευασία Fry’s Family Chicken-style Nuggets , μαγειρεμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
Ζεστό και πικάντικο σιρόπι (προαιρετικά):
 125 ml σιρόπι χρυσού ή σφενδάμου
 1 κ.γ. την αγαπημένη σας καυτερή σάλτσα (προαιρετικά)
 1 κ.σ. λάδι καρύδας

Directions

Εκτέλεση για τις βάφλες:
1

Προσθέστε όλα τα υλικά για τις βάφλες (εκτός του αντικολλητικού σπρέι) σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτοντας νερό όσο χρειάζεται μέχρι να έχετε μια καλή σύσταση χυλού. Ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά αλλά όχι υπερβολικά. Το να έχετε μερικούς σβόλους στο κουρκούτι είναι μια χαρά.

2

Προθερμάνετε το τηγάνι για βάφλες και ψεκάστε με αντικολλητικό σπρέι. Ρίξτε περίπου ¼ φλιτζάνι ζύμη στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει η βάφλα. Προαιρετικά αλείψτε ελαφρώς κάθε βάφλα με vegan βούτυρο καθώς βγαίνουν και τοποθετήστε τις ξανά στο τηγάνι για να ζεσταθούν.

Εκτέλεση για το σιρόπι:
3

Προσθέστε το σιρόπι, την καυτερή σάλτσα και το λάδι καρύδας σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε να ενωθούν όλα τα υλικά και στη συνέχεια αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Συναρμολόγηση:
4

Τοποθετείστε πάνω από τις βάφλες τις μπουκιές τύπου κοτόπουλου και περιχύστε με ζεστή σάλτσα σιρόπι ή απλώς κανονικό σιρόπι σφενδάμου ή χρυσό και σερβίρετε.

Μπουκιές τύπου κοτόπουλου και βάφλες