Προσθέστε όλα τα υλικά για τις βάφλες (εκτός του αντικολλητικού σπρέι) σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτοντας νερό όσο χρειάζεται μέχρι να έχετε μια καλή σύσταση χυλού. Ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά αλλά όχι υπερβολικά. Το να έχετε μερικούς σβόλους στο κουρκούτι είναι μια χαρά.
Προθερμάνετε το τηγάνι για βάφλες και ψεκάστε με αντικολλητικό σπρέι. Ρίξτε περίπου ¼ φλιτζάνι ζύμη στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει η βάφλα. Προαιρετικά αλείψτε ελαφρώς κάθε βάφλα με vegan βούτυρο καθώς βγαίνουν και τοποθετήστε τις ξανά στο τηγάνι για να ζεσταθούν.
Προσθέστε το σιρόπι, την καυτερή σάλτσα και το λάδι καρύδας σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε να ενωθούν όλα τα υλικά και στη συνέχεια αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Τοποθετείστε πάνω από τις βάφλες τις μπουκιές τύπου κοτόπουλου και περιχύστε με ζεστή σάλτσα σιρόπι ή απλώς κανονικό σιρόπι σφενδάμου ή χρυσό και σερβίρετε.
Ingredients
Directions
Προσθέστε όλα τα υλικά για τις βάφλες (εκτός του αντικολλητικού σπρέι) σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτοντας νερό όσο χρειάζεται μέχρι να έχετε μια καλή σύσταση χυλού. Ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά αλλά όχι υπερβολικά. Το να έχετε μερικούς σβόλους στο κουρκούτι είναι μια χαρά.
Προθερμάνετε το τηγάνι για βάφλες και ψεκάστε με αντικολλητικό σπρέι. Ρίξτε περίπου ¼ φλιτζάνι ζύμη στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει η βάφλα. Προαιρετικά αλείψτε ελαφρώς κάθε βάφλα με vegan βούτυρο καθώς βγαίνουν και τοποθετήστε τις ξανά στο τηγάνι για να ζεσταθούν.
Προσθέστε το σιρόπι, την καυτερή σάλτσα και το λάδι καρύδας σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε να ενωθούν όλα τα υλικά και στη συνέχεια αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Τοποθετείστε πάνω από τις βάφλες τις μπουκιές τύπου κοτόπουλου και περιχύστε με ζεστή σάλτσα σιρόπι ή απλώς κανονικό σιρόπι σφενδάμου ή χρυσό και σερβίρετε.