loader image

Μαύρος χοίρος Ολύμπου με τσάι & λαχανικά

Μαύρος χοίρος Ολύμπου με τσάι & λαχανικά
Υλικά για 4 άτομα
 1,000 με 1,200γρ Σπάλα μαύρου χοίρου με καρυκεύματα & τσάι Ολύμπου (Φάρμα Φωτιάδη)
 50γρ. Καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου (Φάρμα Φωτιάδη)
 200γρ. Πατάτες baby
 1τεμ. Κρεμμύδι μέτριο
 1τεμ. Σκελίδα σκόρδο
 2τεμ. Καρότα
 1τεμ. Πιπεριά Φλωρίνης
 3 Κλωνάρια σέλινο
 20 ml. Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
 50 ml. Κόκκινο κρασί
 2κ/σ Μέλι
 2 Κλωναράκια θυμάρι
 3-4 Κλωναράκια τσάι Ολύμπου
 Αλάτι, φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
1

Πλένουμε τις πατάτες & τις βάζουμε στην γάστρα

2

Κόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και την πιπέρια Φλωρίνης σε κύβους

3

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί, αλευρώνουμε ελαφρώς τα κομμάτια του μαύρου χοίρου και τα θωρακίζουμε

4

Βάζουμε τα κομμάτια του μαύρο χοίρου στη γάστρα

5

Βάζουμε στο τηγάνι που θωρακίσαμε τον μαύρο χοίρο τα λαχανικά, το θυμάρι, το τσάι, το σκόρδο και σοτάρουμε. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε ½ λίτρο νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση.

6

Προσθέτουμε το μίγμα με τα λαχανικά στην γάστρα

7

Σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα

8

Ψήνουμε στους 180c για 1,5 με 2 ώρες

9

Βγάζουμε το καπάκι και την λαδόκολλα, προσθέτουμε το μέλι από πάνω και αφήνουμε για 15 λεπτά στον φούρνο να πάρει χρώμα.

Ingredients

Υλικά για 4 άτομα
 1,000 με 1,200γρ Σπάλα μαύρου χοίρου με καρυκεύματα & τσάι Ολύμπου (Φάρμα Φωτιάδη)
 50γρ. Καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου (Φάρμα Φωτιάδη)
 200γρ. Πατάτες baby
 1τεμ. Κρεμμύδι μέτριο
 1τεμ. Σκελίδα σκόρδο
 2τεμ. Καρότα
 1τεμ. Πιπεριά Φλωρίνης
 3 Κλωνάρια σέλινο
 20 ml. Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
 50 ml. Κόκκινο κρασί
 2κ/σ Μέλι
 2 Κλωναράκια θυμάρι
 3-4 Κλωναράκια τσάι Ολύμπου
 Αλάτι, φρέσκο πιπέρι

Directions

Εκτέλεση
1

Πλένουμε τις πατάτες & τις βάζουμε στην γάστρα

2

Κόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και την πιπέρια Φλωρίνης σε κύβους

3

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί, αλευρώνουμε ελαφρώς τα κομμάτια του μαύρου χοίρου και τα θωρακίζουμε

4

Βάζουμε τα κομμάτια του μαύρο χοίρου στη γάστρα

5

Βάζουμε στο τηγάνι που θωρακίσαμε τον μαύρο χοίρο τα λαχανικά, το θυμάρι, το τσάι, το σκόρδο και σοτάρουμε. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε ½ λίτρο νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση.

6

Προσθέτουμε το μίγμα με τα λαχανικά στην γάστρα

7

Σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα

8

Ψήνουμε στους 180c για 1,5 με 2 ώρες

9

Βγάζουμε το καπάκι και την λαδόκολλα, προσθέτουμε το μέλι από πάνω και αφήνουμε για 15 λεπτά στον φούρνο να πάρει χρώμα.

Μαύρος χοίρος Ολύμπου με τσάι & λαχανικά