loader image

Vegan κεφτεδάκια κοκκινιστά με ρύζι

Υλικά:
 1 συσκευασία κεφτεδάκια (Blue Butcher)
 1 ποτήρι ρύζι κίτρινο για πιλάφι
 3 ποτήρια νερό
 Αλάτι
 πιπέρι
 λίγο λάδι
Υλικά για την σάλτσα:
 1 σκελίδα σκόρδο
 1/4 φλιτζάνι νερό
 λίγο λάδι
 πιπέρι
 αλάτι
Εκτέλεση:
1

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε το ρύζι , αλάτι, πιπέρι, τον κύβο και το λάδι και αφήνουμε περίπου 15 λεπτά να σιγοβράσει.

2

Ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Μόλις είναι έτοιμο, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε στην άκρη.

3

Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, λίγο νερό και το λάδι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά.

4

Προσθέτουμε στη σάλτσα το πιπέρι, το αλάτι και το σκόρδο και βράζουμε την σάλτσα μέχρι να γίνει πηχτή και ανακατεύουμε κατά διαστήματα.

5

Ψήνουμε τα κεφτεδάκια στον φούρνο σε λαδόκολλα για 10 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθούν, τα μεταφέρουμε στην σάλτσα.

6

Σερβίρουμε τα vegan κεφτεδάκια μας με το ρύζι και περιχύνουμε και λίγη σάτλσα.

Ingredients

Υλικά:
 1 συσκευασία κεφτεδάκια (Blue Butcher)
 1 ποτήρι ρύζι κίτρινο για πιλάφι
 3 ποτήρια νερό
 Αλάτι
 πιπέρι
 λίγο λάδι
Υλικά για την σάλτσα:
 1 σκελίδα σκόρδο
 1/4 φλιτζάνι νερό
 λίγο λάδι
 πιπέρι
 αλάτι

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε το ρύζι , αλάτι, πιπέρι, τον κύβο και το λάδι και αφήνουμε περίπου 15 λεπτά να σιγοβράσει.

2

Ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Μόλις είναι έτοιμο, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε στην άκρη.

3

Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, λίγο νερό και το λάδι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά.

4

Προσθέτουμε στη σάλτσα το πιπέρι, το αλάτι και το σκόρδο και βράζουμε την σάλτσα μέχρι να γίνει πηχτή και ανακατεύουμε κατά διαστήματα.

5

Ψήνουμε τα κεφτεδάκια στον φούρνο σε λαδόκολλα για 10 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθούν, τα μεταφέρουμε στην σάλτσα.

6

Σερβίρουμε τα vegan κεφτεδάκια μας με το ρύζι και περιχύνουμε και λίγη σάτλσα.

Vegan κεφτεδάκια κοκκινιστά με ρύζι