Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και αφήνουμε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τους κρόκους σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
Προσθέτουμε στο μείγμα το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και την καρυδόψιχα και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα ασπράδια σταδιακά στο μείγμα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50 λεπτά.
Βγάζουμε τη βασιλόπιτα από το φούρνο και, όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε την επιφάνειά της με ζάχαρη άχνη.
Ingredients
Directions
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και αφήνουμε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τους κρόκους σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
Προσθέτουμε στο μείγμα το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και την καρυδόψιχα και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα ασπράδια σταδιακά στο μείγμα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50 λεπτά.
Βγάζουμε τη βασιλόπιτα από το φούρνο και, όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε την επιφάνειά της με ζάχαρη άχνη.