Τοποθετούμε το σπανάκι σε μια μεγάλη λεκάνη και προσθέτουμε 3 κ.σ. αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και ζουλάμε με δύναμη τα φύλλα με τα χέρια μας. Τα αφήνουμε για 10 – 15 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους.
Στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας το σπανάκι από τη λεκάνη με το αλάτι και το μεταφέρουμε σε μια καθαρή λεκάνη. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, την φέτα, τον άνηθο, την γαλέτα, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο. Επαναλαμβάνουμε το λάδωμα και στα 2 επόμενα φύλλα. Τοποθετούμε τη γέμιση και πιέζουμε καλά για να βγάλουμε πιθανό αέρα που έχει εγκλωβιστεί ενδιάμεσα. Τελειώνουμε με τα άλλα τρία φύλλα, τα οποία και λαδώνουμε.
Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 180 για 55 λεπτά με 1 ώρα.
Ingredients
Directions
Τοποθετούμε το σπανάκι σε μια μεγάλη λεκάνη και προσθέτουμε 3 κ.σ. αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και ζουλάμε με δύναμη τα φύλλα με τα χέρια μας. Τα αφήνουμε για 10 – 15 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους.
Στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας το σπανάκι από τη λεκάνη με το αλάτι και το μεταφέρουμε σε μια καθαρή λεκάνη. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, την φέτα, τον άνηθο, την γαλέτα, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο. Επαναλαμβάνουμε το λάδωμα και στα 2 επόμενα φύλλα. Τοποθετούμε τη γέμιση και πιέζουμε καλά για να βγάλουμε πιθανό αέρα που έχει εγκλωβιστεί ενδιάμεσα. Τελειώνουμε με τα άλλα τρία φύλλα, τα οποία και λαδώνουμε.
Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 180 για 55 λεπτά με 1 ώρα.