Zύμη
Σ’ ένα μπόλ ανακατεύω τη μαγιά με το νερό (χλιαρό), προσθέτω μια τζούρα ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνω το αλεύρι, ελαιόλαδο, ξύδι και μια πρέζα αλάτι, ανακατεύω να ομοιογενοποιηθεί το ζυμάρι. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη ώσπου να διπλασιαστεί.
Σάλτσα
Βράζω την ντομάτα (κον κασέ) ή όποια άλλη σάλτσα ντομάτας θέλουμε. Βάζουμε τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, λίγη ρίγανη στο τέλος, ελαιόλαδο και μια μικρή πρέζα δυόσμο. Σε χαμηλή φωτιά.
Πίτα
Απλώνω στο ταψί το μισό ζυμάρι. Βάζω τη σάλτσα, τον καβουρμά σε λεπτά κομμάτια. Τη ντομάτα στη σειρά για να μη χάσει την υγρασία του. Στη συνέχεια βάζω την πιπεριά και το κασέρι
Με το άλλο μισό ζυμάρι σκεπάζουμε το ταψί. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 250 C, στις αντιστάσεις και βάζουμε το ταψί στο φούρνο στη μεσαία σχάρα. Όταν πάρει χρώμα από επάνω και ξεκολλάει από το ταψί, είναι έτοιμη!
- TIP: βουτυρώνουμε το ταψί αλλά και με βουτυρωμένα χέρια πλάθουμε και τοποθετούμε το ζυμάρι από κάτω και από πάνω με αυτόν τον τρόπο το ζυμάρι θα γίνει πιο τραγανό.
- TIP: μη χρησιμοποιείτε παραπάνω μπαχαρικά από αυτά που αναφέρονται στη συνταγή, ο βουβαλίσιος καβουρμάς περιέχει και τα δικά του.
Ingredients
Directions
Zύμη
Σ’ ένα μπόλ ανακατεύω τη μαγιά με το νερό (χλιαρό), προσθέτω μια τζούρα ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνω το αλεύρι, ελαιόλαδο, ξύδι και μια πρέζα αλάτι, ανακατεύω να ομοιογενοποιηθεί το ζυμάρι. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη ώσπου να διπλασιαστεί.
Σάλτσα
Βράζω την ντομάτα (κον κασέ) ή όποια άλλη σάλτσα ντομάτας θέλουμε. Βάζουμε τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, λίγη ρίγανη στο τέλος, ελαιόλαδο και μια μικρή πρέζα δυόσμο. Σε χαμηλή φωτιά.
Πίτα
Απλώνω στο ταψί το μισό ζυμάρι. Βάζω τη σάλτσα, τον καβουρμά σε λεπτά κομμάτια. Τη ντομάτα στη σειρά για να μη χάσει την υγρασία του. Στη συνέχεια βάζω την πιπεριά και το κασέρι
Με το άλλο μισό ζυμάρι σκεπάζουμε το ταψί. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 250 C, στις αντιστάσεις και βάζουμε το ταψί στο φούρνο στη μεσαία σχάρα. Όταν πάρει χρώμα από επάνω και ξεκολλάει από το ταψί, είναι έτοιμη!
- TIP: βουτυρώνουμε το ταψί αλλά και με βουτυρωμένα χέρια πλάθουμε και τοποθετούμε το ζυμάρι από κάτω και από πάνω με αυτόν τον τρόπο το ζυμάρι θα γίνει πιο τραγανό.
- TIP: μη χρησιμοποιείτε παραπάνω μπαχαρικά από αυτά που αναφέρονται στη συνταγή, ο βουβαλίσιος καβουρμάς περιέχει και τα δικά του.