loader image

Φιλέτα μπακαλιάρου σε ρόκα με καραμελωμένα αχλάδια

Υλικά
 500γρ φιλέτα μπακαλιάρου (Wild Ocean)
 250γρ ρόκα
 2 μεγάλα αχλάδια
 λίγη ζάχαρη
 8κ.σ. ελαιόλαδο
 4κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
 1κ.σ. μουστάρδα
 1κ.σ. μέλι
 αλάτι
 πιπέρι
 λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
Σαλάτα
1

Πλένουμε και καθαρίζουμε τη ρόκα.

Αχλάδια
2

Κόβουμε σε κύβους τα αχλάδια και μετά ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι και βράζουμε στον ατμό τους κύβους αχλαδιού για περίπου 3 λεπτά.

3

Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με 2-3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσουν για περίπου 2 λεπτά.

Dressing
4

Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το μέλι και το ξύδι, μετά προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Φιλέτα μπακαλιάρου
5

Για την απόψυξη, βγάζουμε τα φιλέτα από τη συσκευασία και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 3 ώρες ή στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες. Πλένουμε για λίγο τον μπακαλιάρο με τρεχούμενο νερό, τον στεγνώνουμε με μια πετσέτα κουζίνας και τον πασπαλίζουμε σε λίγο αλεύρι.

6

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε για λίγο τα φιλέτα μπακαλιάρου μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά.

7

Τοποθετούμε τη σαλάτα, το dressing και τα καραμελωμένα κυβάκια αχλαδιού σε ένα πιάτο και από πάνω προσθέτουμε τα ζεστά φιλέτα ψαριού.

Ingredients

Υλικά
 500γρ φιλέτα μπακαλιάρου (Wild Ocean)
 250γρ ρόκα
 2 μεγάλα αχλάδια
 λίγη ζάχαρη
 8κ.σ. ελαιόλαδο
 4κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
 1κ.σ. μουστάρδα
 1κ.σ. μέλι
 αλάτι
 πιπέρι
 λίγο αλεύρι

Directions

Εκτέλεση
Σαλάτα
1

Πλένουμε και καθαρίζουμε τη ρόκα.

Αχλάδια
2

Κόβουμε σε κύβους τα αχλάδια και μετά ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι και βράζουμε στον ατμό τους κύβους αχλαδιού για περίπου 3 λεπτά.

3

Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με 2-3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσουν για περίπου 2 λεπτά.

Dressing
4

Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το μέλι και το ξύδι, μετά προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Φιλέτα μπακαλιάρου
5

Για την απόψυξη, βγάζουμε τα φιλέτα από τη συσκευασία και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 3 ώρες ή στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες. Πλένουμε για λίγο τον μπακαλιάρο με τρεχούμενο νερό, τον στεγνώνουμε με μια πετσέτα κουζίνας και τον πασπαλίζουμε σε λίγο αλεύρι.

6

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε για λίγο τα φιλέτα μπακαλιάρου μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά.

7

Τοποθετούμε τη σαλάτα, το dressing και τα καραμελωμένα κυβάκια αχλαδιού σε ένα πιάτο και από πάνω προσθέτουμε τα ζεστά φιλέτα ψαριού.

Φιλέτα μπακαλιάρου σε ρόκα με καραμελωμένα αχλάδια