Σίγουρα είναι από τα φαγητά που κυριαρχούν στο τραπέζι μας και μας φέρνει ίσως και ευχάριστες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια… Τα αβγά αποτελούν εξαιρετική πηγή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Έχουν ελάχιστα λιπαρά και μας χαρίζουν δύναμη και ενέργεια. Και ειδικά όταν είναι άριστης ποιότητας, φρέσκα και βιολογικά, με εξαιρετική γεύση, από το κτήμα Κοκολάκη, που έχει ως γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, την υγεία και την καλή διαβίωση των ζώων.
Όταν μάλιστα η ομελέτα μας συνοδεύεται από τα χειροποίητα λουκάνικα Ανδρομιδά καπνισμένα σε ξύλα ελιάς από την Λακωνία, καρυκευμένα με εξαιρετικό ερυθρό ξηρό κρασί και αρωματικό φυτό θρούμπι, τότε σίγουρα έχουμε ένα τέλειο και δυναμωτικό γεύμα.
Μια αγαπημένη και γρήγορη επιλογή για μικρούς και μεγάλους…
Για την ομελέτα με λουκάνικο θα χρειαστούμε:
- 6 βιολογικά αυγά (Κτήμα Κοκολάκη)
- 400 γρ. ψιλοκομμένο λουκάνικο Μονεμβασιάς (Ανδρομιδάς)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το λουκάνικο για 5 λεπτά περίπου.
- Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλάτι, το θυμάρι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να ψηθεί η ομελέτα από τη μια πλευρά μέχρι να πήξει και να ροδίσει.
- Την αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα και την τηγανίζουμε και από την άλλη πλευρά.
- Τη σερβίρουμε ζεστή και την συνοδεύουμε με ζυμωτό ψωμί.
Healthy Tip
Για πιο ελαφριά εκδοχή, μπορούμε αφού έχουμε χτυπήσει τα αυγά με το σύρμα σε ένα μπολ, να προσθέσουμε και τα υπόλοιπα υλικά και να τοποθετήσουμε την ομελέτα μας σε ένα ταψάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Για πιο πλούσια εκδοχή, μπορούμε να προσθέσουμε και λαχανικά.