loader image

Print Options:

Βασιλόπιτα

Υλικά
 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 400 γρ. ζάχαρη
 4 αυγά (Κτήμα Κοκολάκη)
 150 γρ. τριμμένη καρυδόψιχα
 4 κ/σ κονιάκ
 ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 άχνη ζάχαρη για την επιφάνεια
Εκτέλεση
1

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και αφήνουμε στην άκρη.

2

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τους κρόκους σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.

3

Προσθέτουμε στο μείγμα το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και την καρυδόψιχα και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.

4

Ρίχνουμε τα ασπράδια σταδιακά στο μείγμα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.

5

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50 λεπτά.

6

Βγάζουμε τη βασιλόπιτα από το φούρνο και, όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε την επιφάνειά της με ζάχαρη άχνη.