loader image

Print Options:

Μπισκότα Βουτύρου με στραγγιστό γιαούρτι 2%

Υλικά
 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 180 γρ. αγελαδινό στραγγιστό γιαούρτι 2% (Biosmart)
 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 80 γρ. ζάχαρη άχνη
 1 βανιλίνη ή ξύσμα πορτοκαλιού
 Κουπ κατ για τα σχήματα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1

Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.

2

Προσθέτουμε σταδιακά και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη.

3

Τυλίγουμε την ζύμη μας με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

4

Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη και με έναν πλάστη ανοίγουμε σε φύλλα.

5

Με τα κουπ κατ κάνουμε σχήματα της αρεσκείας μας, διαφορετικά μπορούμε να τα κάνουμε στρογγυλά με την βοήθεια ενός ποτηριού.

6

Τοποθετούμε τα μπισκότα μας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στον φούρνο στους 180oC για 15-20 λεπτά.

Tips
7

Για σοκολατένια απόλαυση, μπορούμε να λιώσουμε 200γρ κουβερτούρα σε μπεν μαρί και να βουτήξουμε μέχρι την μέση τα μπισκότα, αφού πρώτα έχουν κρυώσει καλά.