loader image

Κρεμώδες Vegan Chicken-Style Stroganoff

Κρεμώδες Vegan Chicken-Style Stroganoff
Υλικά
 1 συσκευασία Fry’s Chicken Style Strips
 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
 3 κ.σ. αλεύρι ολικής αλέσεως
 2 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
 450 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
 1 κλωνάρι φρέσκο ή ½ κ.γ. ξερό θυμάρι
 ½ κ.γ. αποξηραμένο φασκόμηλο ή βασιλικό
 ½ κ.γ. αλάτι
 1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
 70 ml κρέμα καρύδας
 Καλό τρίψιμο μαύρου πιπεριού
 Μαγειρεμένο ρύζι ή noodles, για το σερβίρισμα
 Μια χούφτα μαϊντανός πλατύφυλλος, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

2

Προσθέτετε τις λωρίδες Fry’s Chicken-Style Strips και ανακατεύετε συχνά μέχρι να ροδίσουν.

3

Προσθέτετε τις 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και μαγειρεύετε για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας συνεχώς.

4

Προσθέτετε σταδιακά τον ζωμό, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λεμονιού και τον πελτέ ντομάτας, ενώ ανακατεύετε ταυτόχρονα.

5

Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο και να αφρίσει.

6

Προσθέτετε τα μανιτάρια, το θυμάρι, το φασκόμηλο και αλάτι.

7

Μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μικρύνουν τα μανιτάρια σε μέγεθος.

8

Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού και σιγοβράζετε για 4 λεπτά ακόμα.

9

Προσθέτετε την κρέμα καρύδας, 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι, μαύρο πιπέρι και μαϊντανό και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα εάν χρειάζεται.

10

Γαρνίρετε με περισσότερο μαϊντανό και σερβίρετε με ρύζι ή noodles.

Ingredients

Υλικά
 1 συσκευασία Fry’s Chicken Style Strips
 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
 3 κ.σ. αλεύρι ολικής αλέσεως
 2 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
 450 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
 1 κλωνάρι φρέσκο ή ½ κ.γ. ξερό θυμάρι
 ½ κ.γ. αποξηραμένο φασκόμηλο ή βασιλικό
 ½ κ.γ. αλάτι
 1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
 70 ml κρέμα καρύδας
 Καλό τρίψιμο μαύρου πιπεριού
 Μαγειρεμένο ρύζι ή noodles, για το σερβίρισμα
 Μια χούφτα μαϊντανός πλατύφυλλος, ψιλοκομμένος

Directions

Εκτέλεση
1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

2

Προσθέτετε τις λωρίδες Fry’s Chicken-Style Strips και ανακατεύετε συχνά μέχρι να ροδίσουν.

3

Προσθέτετε τις 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και μαγειρεύετε για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας συνεχώς.

4

Προσθέτετε σταδιακά τον ζωμό, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λεμονιού και τον πελτέ ντομάτας, ενώ ανακατεύετε ταυτόχρονα.

5

Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο και να αφρίσει.

6

Προσθέτετε τα μανιτάρια, το θυμάρι, το φασκόμηλο και αλάτι.

7

Μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μικρύνουν τα μανιτάρια σε μέγεθος.

8

Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού και σιγοβράζετε για 4 λεπτά ακόμα.

9

Προσθέτετε την κρέμα καρύδας, 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι, μαύρο πιπέρι και μαϊντανό και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα εάν χρειάζεται.

10

Γαρνίρετε με περισσότερο μαϊντανό και σερβίρετε με ρύζι ή noodles.

Κρεμώδες Vegan Chicken-Style Stroganoff